Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde litt vondt som gikk over. Bør jeg dra til sjekk hos tannlegen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For noen uker siden fik jeg vondt i flere tenner på forskjellige steder i munnen! Det var ising i noen av tennene og det var ikke sånn skikkelig vondt at jeg måtte dra ril tannlegen med en gang! Men må i det siste så har jeg ikke hatt so vondt nesten ikke noe, og jeg bare lurer på om dere tenker at jeg burde dra til tannlegen? For jeg har skikkelig tannlegeskrekk og vil helst unngå det! Takk

Besvart 25.03.2019 08:15
 

Svar
Hei

Raske, forbigående smerter i tennene behøver ikke å komme av hull. Det kan være forbigående. Dersom det er lenge siden du var til vanlig kontroll på tannklinikken sist, er det greit å få tennene sjekket. Du kan ringe til tannklinikken for å høre når du er planlagt innkalt der. Da kan du fortelle om det du har kjent, så kan de vurdere om det er på tide med vanlig sjekk. Husk at alle som jobber på tannklinikken bare vil hjelpe deg, på best mulig måte.

Lykke til!

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlegeskrekk

Jente som er redd for tannlegeinstrumenter (colourbox.com)

Det er normalt å grue seg litt før time på tannklinikken, og noen får tegn på tannbehandlingsangst (tannlegeskrekk). Les tannlegens fem råd for hvordan du kan få bedre opplevelser og bli kvitt frykten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse