Hopp til hovedinnholdet

Har ikke fått mensen på 4 mnd.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 som snart ikke har fått mensen på 4 mnd. Jeg har snakket med helsepersonell på skolen, men de tror bare det er treningen som gjør at kroppen ikke klarer å produsere mensen. Jeg kan få brunt utflod 2-3 ganger i mnd og håper hver gang at det er mensen, men det stopper der... Her om dagen fikk jeg noe liknende slim som var gjennomsiktig, og det var en del? Jeg har hatt lenge en fiskaktig lukt fra underlivet, og det er som om det er hovent inni. Klumpen inni skjeden er veldig stor/hoven og jeg vet ikke om det er normalt. Den tar nok så mye plass... Jeg har normalvektig, og trener 6 ganger i uka intense økter, men er flink til å høre på kroppen om jeg trenger hvile! Hva kan dette være? Burde jeg oppsøke lege? Spise mer?

Besvart 07.04.2019 21:56
 

Svar
Hei

Så bra at du følger med på kroppen din og er opptatt av at den skal være fornøyd og ha det bra. 

Det er vanskelig å svare sikkert på hva det kan være uten å undersøke deg. Men ut fra det du skriver tenker jeg at det kan være lurt å oppsøke lege ja. Oppsøk gjerne lege ved helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Mange kommer med liknende spørsmål dit, så der får du nok svar på det du lurer på.

Vond lukt og endringer i utflod kan være tegn på infeksjon i underlivet. Du nevner også trening og kosthold. Det er greit å trene 6 intense øker i uka hvis kroppen er vant til det, og man passer på å få i seg nok mat. Når man trener er det viktig å få i seg variert og sunn mat, sånn at det står i forhold til hvor mye energi du bruker. Noen opplever at det å miste mensen er et tegn på at kroppen har underskudd på et eller flere næringsstoffer. Dette kan fastlegen din hjelpe deg å finne mer ut av. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse