Hopp til hovedinnholdet

Sår på tissen, det hjelper med sinksalve, men hvor skal jeg ha den?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Noen ganger har jeg et sår på tissesnabelen, og da hjelper d m zinksalve, men noen ganger så blir dette borte i trusa, så jeg lurte på om det går Ann å legge tuben på tissefanten i trusa oppå tissen også bare ha den det, eller finnes det bedre ideer? Kan ikke ha den i buksa eller jakka eller sekken siden da kan alle se det. Også lurte jeg på om hvis jeg sover naken for å lufte tissen pungen og rumpa, er det noen fare for å tisse eller bæsje i senga?

Besvart 10.04.2019 10:38
 

Svar
Hei

Hvis du er sår på tissen, og det hjelper med sinksalve, kan du godt smøre 2-3 ganger per dag. Det beste vil da være å ta ut litt av kremen i en liten plastpose, boks eller liknenede, og putte den i sekken/lomma.

Det å sove naken er helt normalt. Det er ingen større fare for å tisse eller bæsje i sengen om du sover med eller uten truse.

Dersom du har sår på penis som ikke blir bedre, anbefaler jeg å ta kontakt med Helsestasjon for ungdom eller fastlegen for å få riktig behandling.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse