Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år! Jeg har ikke fått mensen enda og er bekymret.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 14 år gammel jente, jeg har ikke fått mensen og er veldig beskymrett. Jeg hvet det er ingt å beskymre seg over meg mange av vennene mine syns det er rart Fordi jeg har jo litt lår og rumpe og bryst. Jeg er 60kg og 1,60 høy ( ja jeg hvet det er mye jeg prøver å gå ned maks 15 kg). Jeg har hatt utflod i minst 2 år nå!!!! Mange ganger er det kjempe mye mange ganger er det lite. Jeg har så lyst på mensen, hvet ikke hvorfor men jeg vil ha det. Jeg er mange mange ganger vondt i magen og brystene og mange ganger ryggen. Haha og veldig mye hode pine. Jeg lurer på hvor lenge det er til??? Jeg har hatt kviser og jeg onanerer nesten hver dag og svetter av og til. Og har mye hår på kroppen( som jeg barberer da) og har mye hår på tissen. Takk for svar på forhånd

Besvart 25.05.2019 08:59
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du er litt utålmodig over at du ikke har fått mensen enda. De fleste ungdommer ønsker å være lik venner og jevnaldrende når det gjelder dette.

Vennene dine har fått mensen og de bidrar til å stresse deg litt ekstra når de kommenterer at det er rart at du ikke har fått den.

Det er bra du har skjønt at det egentlig ikke er noe å bekymre seg for. 

Det er helt normalt om du ikke har fått mensen når du er 14 år. Det er også umulig å si helt sikkert når mensen kommer. De fleste jenter får den i 12-13 årsalderen, mens andre får den ikke før de er 15-17 år. Dette er genetisk bestemt og ikke noe man kan gjøre noe med.

Du har allerede fått mange pubertetstegn, noe som tilsier at det sannsynligvis ikke er lenge til mensen kommer.

Forsøk å ha et avslappet forhold til dette og la naturen gå sin gang. Den utviklingen du har hatt, høres helt normal ut.

Du kan spørre moren din om hvor gammel hun var da hun fikk mensen. Ofte går dette i arv fra mor til datter.

Jeg legger ved neon artikler som du også kan lese.

Ønsker deg lykke til med puberteten din.

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse