Hopp til hovedinnholdet

Har problemer med fordøyelsen, bør jeg gå til legen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt problemer med fordøyelsen lenge nå, men har ikke vært med legen. Kan være lurt å dra dit, men om det ikke er noe alvorlig vil jeg ikke bruke opp tiden til legen. Siden jeg har hatt problemer, prøvde jeg å ta dulcolax, og det funket. Men jeg begynte å misbruke de, og ta de mer enn det jeg skulle. Er det farlig? Hva kan skje?

Besvart 22.05.2019 22:44
 

Svar
Hei

Jeg synes absolutt du bør ta en tur til fastlegen. Det er viktig at du får undersøkt deg og forsøker finne ut hvorfor du har disse plagene. Avføringsmidler må du slutte å bruke da det er skadelig for tarmen din. Dette kan du lese om her: Avføringsmidler.


Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser