Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha hatt en spontanabort?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, begynte på p-piller dagen før forje mens som gjorde at den ble utsatt. Jeg stoppet på p-pillene mitt i bretter pga bivirkninger, lurte på om jeg var gravid i tilegg og tok en test pga veldig ømme bryster men den var negativ. Fikk mensen i dag, og det kom en bit som så ut som hud ut av kjeden min? den var kanskje 4 cm lang og 2 cm bred? va kan det ha vært? har ikke noe særlig vondt, men aldri opplevd noe slikt? den var hudfarget med litt blod i ene hjørnet, lignet nesten på «kyllingfillet»? har opplevd røde klomper og slikt før men aldri noe som dette. var ikke noe årer eller øyner eller noe som kunne ha minnet om ett foster.

Besvart 25.05.2019 09:16
 

Svar
Hei jente 20 år!

Jeg kan ikke svare deg konkret på hva denne lille biten har vært.

Samtidig er det nok ikke en del av et foster fordi et foster ikke er mulig å kunne igjenkjenne før det har gått mye lengre tid i en graviditet.

Siden du hadde en negativ graviditetstest er nok dette noe annet. 

Det er også veldig vanlig å få ømme bryster av p-piller. Dette er en av bivirkningene.

Dersom du opplever at du fremdeles er usikker og ønsker å sjekke hva dette kan være eller har vært kan du besøke helsestasjon for ungdom i din kommune, eller fastlegen din. 

Her kan du også få veiledning til å starte på et prevensjonsmiddel du trives med. Husk at det er veldig vanlig å få bivirkninger de første 3 månedene etter at du har startet opp på et hormonelt prevensjonsmiddel. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse