Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om et menneske får i seg Milbemax?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei trur ikke dette er under doping, men er usikker på va jeg skulle sette det under. hva skjer viss mennesker for i seg milbemax 16 mg/40 mg

Besvart 27.05.2019 01:22
 

Svar
Hei

Milbemax er en medisin som brukes til å behandle dyr som får orm eller andre betennelser. Den skal ikke brukes til mennesker. 

Siden dette er en medisin til dyr (og jeg er lege, ikke veterinær), vet jeg rett og slett for lite om dette til å kunne svare deg godt. Jeg har forsøkt å lete etter svar. Men det jeg leser om denne medisinen, er kun at hvis mennesker skulle få i seg denne medisinene, må en kontakte lege. 

Det er ikke sikkert dette er farlig. Men for sikkerhets skyld anbefaler jeg deg at du ringer legevakten (helst), evt fastlegen om du får komme til raskt der. Du kan også ringe Giftinformasjonsentralen og høre der: tlf 22 59 13 00. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader