Hopp til hovedinnholdet

Er hjertesvikt/hjerteinfarkt arvelig?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Hjertet mitt stoppet opp og det ble utført hlr. Er hjertesvikt/hjerteinfarkt arvelig?

Besvart 06.07.2019 13:08
 

Svar
Hei jente 18 år.

Det var sikkert skremmende for deg å oppleve en hjertestans, ihvertfall i ettertid. Hjertesvikt/infarkt kan være arvelig, men det er også veldig avhengig av livsstil. Usunt kosthold, stress, alkohol og røyking kan bidra til dette.

Har du fått snakket med en lege om hva som skjedde, hvorfor det kan ha skjedd og sjansen for at det skal skje igjen? Det er veldig viktig at du får mest mulig informasjon. Hvis du føler at det er noe du savner, så må du kontakte fastlegen din for å få en time for en sjekk. Det er også viktig at du får god oppfølging videre med tanke på hjertet ditt.

Ønsker deg lykke til videre og en god sommer.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse