Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Sliter med neglpsoriasis og den har plaget meg så mye fysisk og psykisk over 1 år nå. At jeg unngår å gjøre alt som har med hender og fingre det siste året pga. neglepsorasisen gjør jo ikke akkurat depresjonen min noe bedre. Har mistet livsgleden min og lysten til å gjøre enn innsats for å bli bedre, fordi både fastlege og privat hudleger jeg har vært hos det siste året ikke har tatt neglpsoriasisen seriøst i det hele tatt. Norsk hudlege-praksis rundt denne sykdommen er i følge Norsk Psoriasisforbund ikke god, sa de i telefonen etter jeg ringte for noen måneder siden, siden jeg var og fremdeles er helt fortvilet etter lite hjelp. De anbefalte meg å ta kontakt med hudavd. på rikshospitalet, noe som er gjort. Har lest mye rundt sykdommen og det finnes masse behandlinger, men leger er uvillig til å gå videre fordi de ikke forstår de psykososiale problemene. De har altså ikke tatt stilling til hvordan dette går utover min livskvalitet. Er suicidal og har vært hos BUP i over 3 år. Gir opp!

Besvart 18.07.2019 11:29
 

Svar
Hei

Jeg forstår så godt at dette er vanskelig for deg. Det er vondt å høre hvordan dette påvirker din hverdag og livskvalitet. 

Jeg hører at du er veldig fortvilet og jeg skjønner at det må være fryktelig vondt for deg å oppleve at du ikke blir møtt og forstått på den måten som du trenger. 

Kunne det vært en idé å vist fastlegen din eller hudlegen din det du har skrevet her samt svaret mitt? kanskje det vil hjelpe de med å forstå hvor mye dette påvirker deg og hvor mye det vil bety for deg å få videre behandling? 

Tanker om å ta sitt eget liv er et uttrykk for at man har det fryktelig vanskelig. Selvmordstanker er ikke det samme som et ønske om å dø fra livet, men et ønske om å få det bedre. Selvmord er aldri en god løsning. Selv om alt føles håpløst akkurat nå, så finnes det alltid andre bedre alternativer. Sånn som du har det nå, vil du ikke ha det for alltid. Du kommer til å få det bedre. 

Jeg håper du får den hjelpen du trenger til å få det bedre. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv og hold ut. Det vil bli bedre!

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ung med kronisk og psykisk sykdom

Jente står alene på et svaberg. (Foto: privat)

Emilie deler sin historie. Historen handler om å utvikle en utmattelse der kroppen sviktet mer og mer samtidig med at det gikk hardt ut over det psykiske. Det utviklet seg over tid. Hun forsto ikke hva som skjedde, men kjente at kreftene sviktet. At andre kom med kommentarer om at hun skulket eller ignorerte sykdommen,var ekstra vanskelig.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse