Hopp til hovedinnholdet

Jeg barberte meg for første gang, og kutttet meg, blør mye.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg barberte meg for første gang, og jeg blør veldig! Jeg kutter meg hele tida og plasterene faller av av blod. Det stikker i beinet mitt nå, jeg blør veldig!! Silblør. Jeg griner. Og mamma vet ikke at jeg barberer meg, håper virkelig på svar idag!! Har veldig vondt og jeg må bruke håndkle rundt alle sårene!! Hjelp meg

Besvart 04.08.2019 14:38
 

Svar
Hei

Fint at du skriver selv om jeg ikke kan svare deg på chat eller telefon. Du sier du har barbert deg, men jeg vet ikke hvor du har kuttet deg. Har du også kuttet deg med vilje, eller bare ikke fått til barberingen?

Siden du beskriver at det stikker i benet, antar jeg at det er på leggene du har barbert deg.

Hvis du blør mye, bør du få tilsyn hos legevakt, kan hende du må rense og stripse det der. Når man kutter seg og blør er det viktig å få renset såret, så det ikke blir infeksjon. Dersom det er i underlivet er det viktig å ikke bruke noe som er sterkt å rense med , men heller ta litt grønnsåpe i lunkent vann i en balje og sette seg litt oppi slik at det renser såret før du klapper det forsiktig med et helt rent håndkle eller kompress.

Du bør absolutt snakke med moren din om dette, så du kan få litt hjelp. Jeg er sikker på at hun forstår.

Hvis du trenger å snakke med noen, kan du ringe legevakten på 116 117, de kan gi deg råd og vurdere om du bør komme dit. Hvis du vil snakke med noen anonymt, legger jeg link her til ulike hjelpetjenester.

Håper du får god hjelp videre.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår