Hopp til hovedinnholdet

Har blitt bitt av katt i penis. Bør jeg gå til lege?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, i går kveld da jeg hadde gått til sengs, sovnet jeg naken. Noe som jeg gjør vanlig. Og vi har nettopp fått oss katt. I løpet av natten har den kommet inn imens jeg sov. Jeg ble vekket av at katten bet meg i penis. Det var ikke et hard bitt, men gjorde vondt uansett. Det er heller ikke noe sår i fra bittet. Er det grunn til bekymring. Bør jeg gå til lege?

Besvart 24.08.2019 20:44
 

Svar
Hei

Hvis du ikke har noe sår, ikke noe tegn til at bittet gikk gjennom huden på penis, og hvis du ikke har blitt rød, sår eller hoven, tror jeg dette har gått greit. 

En kan få relativt raskt betennelse av kattebitt, og slike bitt kan trenge behandling med antibiotika. Men hvis du ikke ser tydelige tegn til bittet, tenker jeg at det har gått bra. Du bør likevel følge nøye med dette, og se etter tegn til at huden blir betent, eller om det gjør vondt. Hvis du opplever dette (eller hvis du er i tvil), bør du oppsøke lege. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår