Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skade i øret og har derfor ikke lært å svømme, what to do?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Da jeg var 12 skrev jeg inn et spm her til dere ang svømming og at jeg ikke kunne dykke pga øret mitt. (Hull, kan ikke få vann i) Jeg hadde da angst for svømming og hadde som mål å klare det ut 7.klasse. Dere finner nok spm hvis dere søker på dette, ligger ut. Uansett. Nå er jeg 19. PINLIG som dette er så kan jeg enda ikke svømme, eller rettere sagt - Har ikke prøvd sia jeg var 12. Likevel er jeg mer voksen i tankegangen nå. Har fått beskjed om at øret mitt trolig aldri vil bli bra så kan ikke la det hemme svømminga, de vil heller ikke operere meg i frykt for å gjøre det verre/ingen bedring. Jaja, tenkte jeg. Jeg kan trolig aldri under med hodet under (kaldt) vann. (Legen sa det kunne være farlig?). Jeg har akseptert det nå. MEN. Har lyst å være med venninna mi bassengene i byen vår (Masse forskjellig, "lekeland" for store og små). Greia er at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre av meg. Ingen vet at jeg ikke kan svømme. Tør liksom ikke vise det fram heller? What to do?

Besvart 18.09.2019 17:14
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver tilbake til oss. Jeg kan ikke lete så langt tilbake, for alle svar slettes etter en viss tid. Det du forteller er at din skade i øret, på trommehinne (?) er slik at du kan få infeksjoner i øret hvis du er i kaldt vann. Det er ikke så rart at du da hadde angst for å svømme! Det er helt naturlig. Men, det er ikke for sent å lære å svømme, og jeg tenker at du helt sikkert kan gjøre det hvis du for eksempel bruker ørepropper for svømming.

Jeg vet ikke om du av og til er på kontroll, men kanskje du skulle be legen om en henvisning til en Øre-Nese-Hals-spesialist som kunne gi deg noen råd om dette og undersøke deg igjen nå. Kan hende det bare er enkle hjelpemidler som skal til for at du skal kunne svømme i basseng.

Jeg vil også be deg om å snakke med venninnen din om dette. Hvis hun er en person du ellers har tillit til og er en god venn, så vil hun helt sikkert forstå, og heller støtte deg. Det finnes mange handicap man kan få, og dette er et du kan gjøre noe med på sikt, det er jeg helt sikker på. Men bare for å kose deg i vannet med venninnen din, bør du snakke om det, og finne ut hvor dere kan gå, hvor dere kan ha det gøy uten at du må være engstelig.

Det finnes mange ulike svømmekurs, som er for voksne. Søk etter det når du har fått klarhet i hva du kan gjøre hos legen, og så melder du deg på et svømmekurs for nybegynner voksen. Da utfordrer du deg selv, men jeg er sikker på at du kommer til å mestre det, og at du vil ha glede av det resten av livet!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser