Hopp til hovedinnholdet

Drikke burn/batteri..

Gutt 15 år
 

Spørsmål
Hvor mange burn/battery kan jeg drikke før det blir farlig? Og hvor ofte? Hvor mange og hvor ofte? Hilsen gutt på 15 år..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver ikke om du drikker energidrikker som Burn og Battery? Husk at de har høyt innhold av koffein i energidrikker og det kan være skadelig.

Koffein er et fremmedsstoff som finnes naturlig i mange planter. Kaffe-, guarana- og tebusken inneholder store mengder koffein og benyttes derfor til produksjon av koffeinholdige drikker som kaffe, te, coca cola og energidrikker. De fleste drikker koffeinholdige drikker for smaken og den oppkvikkende effektens skyld, og nesten alle tåler moderate mengder daglig uten å få helseproblemer.

Koffeinholdige drikker har tidligere fått mye oppmerksomhet fordi de er blitt satt i forbindelse med helseproblemer (koma) og dødsfall hos ungdom som har drukket store mengder energidrikker kombinert med alkohol.

Koffein har effekt på mange funksjoner i kroppen, bl.a. sentralnervesystemet (stimulering, søvnløshet), hjertet (pulsøkning), nyrefunksjon (økt urinproduksjon), blodsirkulasjonen, mage- og tarm, og lungefunksjonen. Man kan se symptomer på akutt forgiftning allerede ved et daglig inntak på 5-6 kopper kaffe, og en dødelig dose koffein er tilsvarende 60-100 kopper kaffe.

Som ungdom bør du ikke drikke disse drikkene hver dag, da det kan være skadelig for deg.

Legger ved en artikkel under svaret du kan se på.Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Hvilken sykdom har du hvis du har nupper på penishodet?