Hopp til hovedinnholdet

Underutviklet penis?

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg stiller dette spørsmålet "på vegne" av en gutt i min familie. Han er nå 13 år. Saken er at hans penis er underutviklet, altså veldig veldig liten. Han nekter å dusje sammen med andre etter gymtimene og er veldig flau. Han er en veldig grei gutt og jeg synes det er for jævlig om dette skal ødelegge for han fremover, både med tanke på klassekamerater som muligens kan komme med kommentarer og med tanke på seksuallivet senere. Derfor lurer jeg på om det er noen måte å hjelpe han med problemet han har, altså å en vekst av penis sånn at den blir normalt stor. Er det for eksempel mulig at veksthormoner kan hjelpe? Eller testosteron?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg er ikke sikker på om 13-åringen du kjenner har et medisinsk problem som skal behandles. Alderen kan tyde på at han er i puberteten, og det kan være vanskelig å spå noe om hvordan penis vil bli når han (og penis) er endelig utvokst. 

Mange gutter i denne alderen vil være flaue og føle seg små både på den ene og den andre måten sammenlignet med jevnaldrende. Forskjellene er ofte store. Noen er små, med lite hår på tissen og liten tiss. Andre er kjempestore og kan framstå som betydelig eldre enn de er. Ofte vil det ha sammenheng med hvor tidlig mor og far gikk i pubertet og når foreldrene var ferdig utvokste.

Kanskje trenger gutten i familien din bare informasjon og en forsikring om at han er normal? Lege f eks på en ungdomshelsestasjon kan undersøke og informere. Oversikt over ungdomshelsestasjoner finnes her. Hvis gutten bor i eller nær Oslo, kan han også henvende seg til Sex og samfunn som har erfaring med unge i denne alderen.

vennlig hilsen
NKVTS

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foreldrene dine være med å bestemme om du skal ta abort?