Hopp til hovedinnholdet

Merker at jeg begynner å få dårlig syn. Nekter å begynne å gå med briller, og vil ikke bruke linser heller.

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Heisann! Jeg visste ikke helt hvilke emne jeg skulle sette på, så jeg tok denne :S Men problemet er at jeg merker at jeg begynner å få litt dårlig syn, må være litt nær pc skjermen osv. Ikke sånn sinnsykt, at folk merker det eller noe, men jeg gjør :S Men det er det at jeg nekter å begynne med briller, har veldig lite lyst til å gå med det. Linser er tingen, men uansett jeg har virkelig ikke lyst til å begynne med det heller. Har ikke sagt noe til foreldrene mine,men blir det værre over tid, eller har jeg ca samme syn i over lang tid framover nå? Hva skal jeg gjøre? Har ikke sånn veldig lyst til å si det til foreldrene mine heller. Hilsen gutt 14
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Siden du merker selv at du ser dårligere må du fortelle dette til foreldrene dine.

Synet ditt vil sannsynligvis bli verre over tid, hvis du ikke korrigerer dette med briller eller linser. I starten er det mulig at du kan bruke briller bare når du leser, ser på TV eller PC, og lignende.
Det å se dårlig og ikke korrigere dette gir ofte dårligere resultater på skole, samtidig med at det lett kan gi plager som hodepine og muskelspenninger.

Det finnes masse fint i briller, og linser er også veldig greit å bruke. De fleste som bruker linser tenker lite over dette i hverdagen.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Hva er kravet for å kunne konfirmere seg kristelig?