Hopp til hovedinnholdet

Jeg har røket penisstrengen, hva skal jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg har et problem, som mange andre gutter også har. Jeg vil tro at det er pga. penis-strengen min er for kort, og derfor har jeg fått et kutt i den etter samleie. Jeg har vært plaget med dette i nesten 1 år nå, og jeg har ofte gått 2-3 mnd uten sex for å se om det kom til å gro, noe det ikke har gjort. Når jeg og kjæresten min har sex igjen, så blir det like sårt og vondt etterpå, noe som har gjort at jeg ikke klarer å dra ned forhuden helt i erigert tilstand uten at det har gjort vondt. Jeg hadde ikke et problem med dette før jeg hadde sex, og heller ikke i begynnelsen av min sexuelle debut. Men det skjedde etter at jeg hadde hatt sex ca. 10 ganger. Jeg har lest endel om dette og funnet ut at en løsning er å gå til legen for å sjekke det. Men det jeg lurer på er; er det ikke mulig at legen gjør dette inngrepet uten at jeg blir henvist til en spesialist/kirurg? Og om man må til en kirurg, hvor mye vil ca. dette koste, hvor er denne spesialisten(sykehus eller lignende), og må foreldrene få vite om avtalen med kirurgen og legetimen (evt. underskrift på inngrepet)? Takker veldig for svar på forhånd!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som regel gror dette av seg selv ganske raskt. Om du har vært plaget med dette i flere måneder, nesten et år, er det lurt å gå til lege. Noen leger kan velge å gjøre noe med dette selv, andre vil henvise til sykehus. Det siste er nok tilfellet for de fleste. Dette vil være på kirurgisk avdeling på det sykehuset du hører til. Når du er over 16 år trenger ikke foreldrene dine å få vite noe om dette. Operasjoner på norske sykehus er i utgangspunktet gratis. Litt avhengig av hva slags avdeling, når på døgnet og hvor lenge du må være på sykehuset, kan det koste litt, men det er i så fall snakk om et par hundre kroner.

Vennlig hilsen SUSS i smarbeid med ung.no. Lurer du på noe mer er det bare å ringe SUSS; 80033866, der er det leger og psykologer som kan svare deg.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hva står hiv for?