Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 15 er redd for å lukte vondt og ha dårlig ånde.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en gutt på 15 år. Er redd for å lukte vondt og ha dårlig ånde. i sommerferiene og når jeg er syk pleier jeg ikke å pusse tennene. Er redd for at det kan ha skadet tennene og tannkjøttet sånn at jeg ikke kan få god ånde uansett hva. Er redd for å lukte vondt uansett om jeg har vasket meg godt, men at klærne lukter surt. Klarer bare ikke å ha de tanjkene i hodet lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er flott at du tenker på hygiene! Jeg synes ikke det høres ut som en veldig god ide å ikke pusse tenner i løpet av hele sommerferien. Hvorfor gjør du ikke det egentlig? Det kan nok skade tenner og tannkjøtt noe, og det vil også kunne gi deg dårlig ånde, men sannsynligvis ikke "for alltid". 

Husk at du ikke skal dra det for langt i den andre retningen heller.... Det kan være farlig å bli "overrenslig" og!!!  Dersom du vasker deg hver dag under armene og i skrittet spesielt, pusser tenner og helst også bruker deodorant og rene klær er det liten sjanse for at du lukter veldig vondt. Og sannsynligvis vil du nok helt sikkert merke dersom folk trekker seg unna på grunn av lukt!?

 

Jeg håper du klarer å senke skuldrene og slappe av i forhold til dette. Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

 

PS. Sjekk ut artiklene under!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dårlig ånde

Jente som puster ut (Foto: Colourbox.com)

Det hjelper lite å være storsjarmør hvis ånden er dårlig... Mange er plaget av perioder med vond lukt fra munnen, men de fleste kan gjøre noe med det.

Les mer

Svette

Svette (colourbox.com)

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse