Hopp til hovedinnholdet

Stebroren min tvang meg til samleie! Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 11 år (jeg måtte skrive 13 i den ruta siden det ikke var mindere) Pappaen min ble sammen med en dame som er super snill, hun har en sønn på 16 år, de flyttet inn hos pappa i juni (2013) Sønnen er super snill, jeg må liksom beskytte han fra mine plagsomme søsken, jeg klenger meg litt på han jeg også,men det er bare hvis jeg er redd. Når jeg skulle se en film med han, gikk han å låste døra til rommet hans. Så begynte han å klå på meg, han dro av meg klærne mine, jeg sa ingen ting (siden jeg er liksom litt tidlig ute med sex og sånt men jeg har ikke hatt sex)så tok han av klærne sine og tvang meg til å runke han, jeg har ingen anelse om hva det betydde. Så fant han frem en kondom og tok den på, så begynte han å pule meg. Det var litt godt men jeg begyne å blø, hvorfor begynte jeg å blø?? Jeg tør ikke å si det til noen, jeg kan vil ikke anmelde det, det kan jeg ikke gjøre mot han. Hva skal jeg gjøre.???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære jente 11 år

Jeg skjønner at du lurer på hva du skal gjøre. Han har blitt en slags stebror, men han hører ikke snill ut når han gjør dette. Han har begått tre lovbrudd og det er tre grunner til det:

  1. Han er 16 år og du er under den seksuelle lavalder. Du er under 14 år og det gjør handlingen veldig alvorlig og straffen strengere. Seksuell handling med en under 14 år har en minstetid på 3 år og kan straffes med fengsel i opptil 10 år.
  2. Han er 16 år og burde vite at ingen skal misbrukes eller tvinges til seksuelle aktiviteter. I Norge er det ulovelig å tvinge eller presse.

  3. Se artiklene jeg legger ved under svaret om dette.

Du er fem år yngre enn stebroren din og det er ikke din oppgave å beskytte han i familien. Det er alltid foreldres sitt ansvar. Hvis du vil hjelpe han bør du fortelle dette til foreldrene deres. Det bør ikke skje seksuelle aktiviteter mer. Stebroren din kan fengsles for det.   

Hadde han vært virkelig supersnill hadde han ikke låst døra og tvunget deg til å runke og å ha samleie. Dette høres ut som voldtekt i mine ører.

De snille klår ikke på andre. De snille tvinger ikke andre til noe.

De snille tvinger ikke andre til å pule.

Det kan være flere årsaker til at du begynte å blø fra skjeden:

  • antagelig fordi det oppstod rifter (sår) i skjeden av bevegelsene til penis
  • antagelig fordi skjedekransen i skjeden var stram og trang. Det er vanlig å blø like etter sitt aller første samleie

Har du fått mensen? Har du tatt en graviditetstest? På helsestasjonen i kommunen din kan du råd og hjelp. Du har krav på samtaler og støtte.

Han og du bør ikke være alene sammen i noe rom (verken bil, båt, hus eller hytte) før deres foreldre kan garantere at du ikke skal brukes / misbrukes seksuelt av stebroren din. Han må passes på og følges opp. Det han har gjort er ikke vanlig å gjøre med søsken eller kjærester.  

Det som skjedde er ikke ditt ansvar eller din skyld. Jeg vil som sagt anbefale deg å fortelle om dette til foreldrene dine og helsesøster. Be faren din om å sende stebroren din til en samtale med noen på helsestasjonen eller en annen fagperson. Se listen over Hjelpetjenester under her.

Jeg anbefaler også at du tar en samtale med noen på Incesttelefonen 800 57 000. Den er døgnåpen og landsdekkende. De er supersnille!

Lykke til! 

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep