Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa har sex med meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa drar meg med i sengen og har sex med meg, hva skal jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei jente 14

 

Så flott at du tar kontakt med oss. Syns du er veldig modig som sier ifra om hva mamma og pappa gjør med deg. Det er trist å høre at de drar deg med i sengen og har sex med deg. Det er ikke din skyld at dette skjer.

Her på Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte  snakker vi ofte med barn og ungdommer som opplever å bli misbrukt av foreldrene sine, akkurat som deg. Vi vet hvor vanskelig det kan være å våge å snakke om det. Det at du spør oss om hva du skal gjøre viser at du forstår at det er galt av de og vil ha hjelp.

Det er mange flinke voksne som kan hjelpe deg og den eneste måten å få stoppet det på er at du forteller det til en voksen du stoler på.

Hvis du går på skolen så er helsesøster en god voksen å gå til. En helsesøster har erfaring med å snakke med barn og ungdommer om overgrep og vet hvordan de kan hjelpe deg. Er det ikke så lett å si det til helsesøster så kanskje det er en lærer du er trygg på, foreldrene til noen av vennene dine eller en annen voksen du er trygg på og som du tenker vil hjelpe deg.

Noen barn og ungdommer syns det er vanskelig å si det med ord til en voksen og det du kan gjøre da er at du kan skriver ned på et ark hva de gjør med deg.

Syns du det blir vanskelig å prate med noen av de vi har foreslått så kan du ringe til alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 og/eller  landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte tlf.80057000 .Du velger selv om du vil si navnet ditt eller ikke, og hvor mye du vil fortelle. Vi ønsker bare å hjelpe deg.

Håper du velger å si det til en voksen du stoler på, selv om det er vanskelig. Det viktigste er at de slutter å gjøre dette mot deg og at du kan føle deg trygg igjen.

 

Ønsker deg masse lykke til!

 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep