Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å bli modell.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14, jeg er ca. 1.57 høy. Og jeg spiller håndball, men jeg bare lurer på om det hadde vært mulig for meg å bli modell?Jeg har hørt at modeller burde være over 1.73, men det er for jenter over 18. Jeg har egentlig ikke tenkt veldig mye på hva jeg vil utdanne meg som, og synetes det hadde vært spennende å jobbe litt som modell nå når jeg er ung. Men egentlig ikke veldig seriøst tror jeg, kanskje bare prøve noen jobber, som modell? Som en hobby/midlertidig jobb. Tror du jeg kunne blitt barnemodell, eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Om du ønsker å bli modell så bør du henvende deg til et modellbyrå. Det er kjempeviktig at du snakker med foreldrene dine om dette og at en av dem blir med deg hvis du oppsøker et modellbyrå. Dette fordi ikke alle aktører i modellbransjen er like seriøse. Derfor er det lurt å gå litt forsiktig fram. Du kan søke etter "modellbyrå" på de store søkemotorene som google, eller på gulesider. Husk bare uansett at det er mange useriøse byråer der ute. Sett deg ned foran PCen sammen med en voksen, så kan dere se på mulige byråer sammen. I Norge er blant annet Pholk og Team models kjent som seriøse byråer.

 

Her kan du lese mer om det å jobbe som modell og hvilke muligheter man har innenfor bransjen


Modellyrket er spesielt, på den måten at det stilles krav til utseende og evnen til å arbeide foran et kamera, i stedet for formell utdanning. Det er derfor lurt at du tar en prat med de som jobber i modellbyrået, for å sammen finne ut om modelljobbing er noe for deg. Det kreves ingen bestemt utdanning eller linje fra videregående. Likevel er det kjempeviktig at du fullfører videregående skole. Svært få klarer nemlig å leve av kun modelljobbing. I tillegg varer en modellkarriere som oftest kun noen få år, og du vil trenge en annen jobb senere. Du trenger altså en back up-plan, og da er det viktig at du har en utdanning å falle tilbake på.Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby