Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme ut av skapet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et lite problem. Jeg fant ut for et år siden at jeg er homofil, men jeg har ikke kommet ut av skapet enda. Jeg tenner på gutter seksuelt men har ikke blitt "ordentlig" forelsket enda, men jeg er ganske sikker på at jeg er homofil. Jeg er litt usikker på hvordan og når jeg skal komme ut av skapet, så jeg trenger litt hjelp. Jeg vet at jeg kommer til å få 100% støtte både fra venner og familie, noen har til og med sagt at de skulle ønske jeg var homo. Men det som holder meg tilbake er guttegarderoben i gymmen og lignende. Jeg er ganske redd for å bli ydmyket i garderoben, og at guttene skal tro at jeg "kikker" på dem og derfor ikke vil skifte med meg. Så det er helt uaktuelt å skifte i guttegarderoben etter jeg kommer ut. Så jeg lurer på hva jeg skal gjøre? Jeg lurer også på hvordan jeg skal komme ut. Skal jeg si det face to face eller skrive det på Facebook eller noe sånt? Jeg vil liksom ikke at jeg skal få så mye oppmerksomhet for det i starten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Så fint at du har kommet sålangt i prossessen med å være deg selv! og så fantastisk å høre at du er sikker på å få 100% støtte fra familie og venner!

Du beskriver flere måter å komme ut på. Hva som er den "beste" måten, er jo veldig individuelt. 

Hvis det er slik at du ønsker minst mulig oppstyr, kan du kanskje poste at du er homofil på facebook. Da vil jo de fleste få det med seg og du slipper å gjøre noe nummer ut av det. 

Det er jo litt rart å tenke på at dersom man tiltrekkes noen av samme kjønn, føler man for å si noe om dette, mens man ikke trenger dette dersom man tiltrekkes et annet kjønn. 

Når det gjelder skifting i Gymmen, kan du jo snakke med gymlæreren din om dette. Det er jo ikke slik at selv om man definerer seg som homofil, tiltrekkes alle av samme kjønn. Derfor kan det være viktig å utforske de mytene som finnes rundt dette, slik at de du deler garderobe med får kunnskap om dette.

Kanskje kan læreren din snakke med klassen din om dette, slik at du også føler deg komfortabel med å skifte. Du har jo ikke noen mindre rett til dette enn de andre.

Du er jo den samme personen som før, selv om du definerer seg som homofil. Du brukte jo den samme garderoben tidligere.

Det er jo ikke slik at man kan lese andres tanker eller fantasier. Det er nok derfor mange flere enn de som er åpne homo/ bifile, som seksuelt kan tiltrekkes noen av samme kjønn. Likevel får ikke dette noen konsekvenser for hvilken garderobe de benytter seg av.

Hvem vi tenner på, vises jo ikke utenpå. Derfor tenker jeg ikke det trenger å bli problematisk å dele garderobe med guttene i klassen. Selv om du forelsker deg i gutter, blir du ikke nødvedigvis kåt på guttene i klassen din.

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Karl Magnus - Om å komme ut av skapet

Gutt foran regnbueflagget (coloubox.com)

"Hvis jeg kommer hjem med kjæresten min en gang, må du ikke bli forundret hvis det er en gutt", sa Karl Magnus til moren sin.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv