Hopp til hovedinnholdet

Liker en annen jente veldig godt, hvordan bli bedre kjent med henne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg har lenge likt en annen jente i klassen, som er veldig rart for meg, men det er visst bare sånn det er... og vi har fått mer og mer kontakt. Vi har gått i samme klasse i sånn 3 år nå, og det var ikke før nå i 10ende jeg begynte å snakke til henne og bli kjent med henne, og vi har virkelig begynt å bli gode venninner :)) Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøøøre! jeg liker henne kjempegodt, og jeg vill ikke "skremme" henne eller noe sånt! hva kan jeg gjøre? hilsen jente 15 (lesbisk?bifil?hva?)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Så hyggelig at du har funnet en god venninne!

Jeg vet ikke helt om jeg får tak i det du spør om, men du skriver at du redd for å skremme henne. Er det snakk om at du er redd for at hun skal få vite at du tiltrekkes jenter?

Min erfaring er at det kan være lurt å være åpen ovenfor de følelsene du har. Hvis det er slik at hun er en virkelig god venn, så tenker jeg jo at hun ikke kommer til å bry seg om hvilket kjønn du nå tilfeldigvis kommer til å forelske deg i.

Du er jo den samme personen uavhengig om du tiltrekkes jenter eller ikke. Dette sier jo ikke noe om din personlighet. Derfor er det jo ganske uvesentlig, siden det er deg hun liker å være sammen med.

Jeg tenker jo at bestevenner deler det som er viktig her i livet. Da er jo følelser som forelskelse og kjærlighet noe som opptar de fleste av oss.

Hvis det er slik at hun ikke aksepterer at du kanskje er annerledes enn henne på dette omerådet, er kanskje ikke dette vennskapet så mye å bygge videre på?

Hvis det er slik at du tenker mye på dette, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan støtte deg. Helsesøster på skolen hvor du går kan være en hjelp.

Vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen og YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv