Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet noe om søsteren min ingen andre i familien vet, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på13år Søsteren min lot meg låne mobilen hennes og med et uhell gikk jeg inn i"notater"og så at det sto at hun har hatt panikkanfall før(noe jeg ikke visste) og at hun var lesbisk(noe jeg heller ikke visste) og nå har jeg skikkelig skyld følelse fordi jeg vet noe jeg ikke burde vite. Noe annet er at familien min er veeeeldig religiøse og kommer ikke til å bli glad for dette (de vet tydeligvis at hun har hatt panikkanfall før)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg. Du vet nå noe om søsteren din som ingen andre vet. Dette gjør at du har skyldfølelse. Du er også redd for hvordan familien din vil reagere hvis de får vite dette.

Du skriver ikke noe om hvilket forhold du har til søsteren din. Kanskje kjennes det ensomt for henne både å ha opplevd panikkanfall og å ha en annen seksuelle legning uten å kunne dele det med noen i familien? Er det mulig for deg å fortelle henne hva du har lest og å tilby henne støtte? Hvis det er vanskelig å ta dette direkte opp med henne så kan du skrive et brev? Du kan også vise henne det du har skrevet her og svaret mitt.

Panikkanfall kan være mye forskjellig. Det er stor forskjell på om dette er noe hun har opplevd en eller etpar ganger og om søsteren din strever med angst til daglig. I så fall kan hun trenge profesjonell hjelp. Det er også vanlig å lure på egen seksuell legning når man er ungdom. I mange miljøer det lettere å stå fram som lesbisk nå enn det var før, men det er fortsatt mennesker kanskje særlig i religiøse miljøer som synes dette er vanskelig å forholde seg til.

Jeg håper at både du og søsteren din finner fram til noen kloke voksne som kan snakke med dere om det dere strever med. Dette kan for eksempel  være helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Helsesøster har taushetsplikt, og kan ikke fortelle noen om det dere snakker om hvis du ikke vil det.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å komme ut av skapet som lesbisk og kristen

Øyet til en jente (colourbox.com)

Jeg tenkte å fortelle litt om hvordan jeg kom ut, eller er på vei ut av "skapet", og om hvordan jeg kom inn i 'skapet'. Og litt hvordan det går å være lesbisk og kristen. Håper kanskje dette kan hjelpe andre i samme situasjon.

Karoline

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv