Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke når hun bør fortelle foreldrene sine om at hun er bifil?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Søsteren min er lesbisk, og jeg kjenner andre folk på min alder som har kommet ut, og er åpne om det. Jeg syntes det er kjempebra, og jeg kan snakke om det og sånt, jeg bare syntes det er vanskelig å snakke om meg selv. Siden jeg vet ikke enda, og jeg tror jeg er bifil, siden jeg har vært tiltrukket til begge kjønn, men ikke ordenklig forelsket. Foreldrene mine ble ikke sånn veldig glad når de fant ut at søsteren min er lesbisk, og de sa at det ikke var sånn de så det for seg, at det bare var en fase og mer. Jeg er redd for å si det jeg føler til dem, siden jeg tror de kommer til å si at selv om søsteren min er det, trenger ikke jeg. Eller noe lignende. Jeg har sagt det til min aller beste venn, og hun tok det veldig bra. Jeg bare vet ikke helt hvor lenge jeg skal vente med å si noe til foreldrene mine, eller hvordan.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint du tar kontakt!

Godt å høre at du holder på å utforske hvem du er og hva som er riktig for deg. Dette er jo noe som de fleste av oss kan bruke litt tid på.

Jeg tenker jo ikke at foreldrene dine har noe krav på å få vite hvem du tilfeldigvis forelsker deg i og tiltrekkes når du enda ikke engang er sikker på dette selv. Det er jo ikke slik at de som opplever å være hetero må "komme ut" eller fortelle dette til foreldrene sine. Det mest naturlige er for mange å fortelle om disse følelsene når de faktisk kommer i møte med noen de liker ekstra godt.

Hvis du likevel finner ut av at du er bifil og har lyst til å dele dette med foreldrene dine, kan det beste bare være å si det som det er.  

En`måte kan være å si at du har oppdaget at du kan forelske deg i både jenter og gutter. Hvis du tenker de kommer til å si noe om at det bare er en fase, så kan du jo svare at du bare kan ta utgangspunkt i det du kjenner på her og nå, og at det er at du kan få følelser for begge kjønn.

Noen ønsker likevel å sende et brev, en mail, eller poste det hele via sosiale medier. Da kan man slippe å si det ansikt til ansikt. Andre bringer temaet på banen mens de kjører bil eller går en tur, da er man på en måte "opptatt" med andre ting, slik at det ikke blir så "nært".

Det vil kanskje være litt rart for foreldrene dine å få to barn som retter følelsene sine mot noen av samme kjønn. Likevel er dette en helt naturlig variasjon av oss mennesker. Jeg tenker nok at når de har fått vennet seg til tanken, så kommer de til å oppdage at du er akkurat den samme som før

Håper noe av dette ga mening, legger ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!


Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Homofil, men tør ikke si det til foreldrene mine

Spørsmålstegn

"Hei. Jeg mener at jeg er homofil, men tør ikke å si det til foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre?"

LES SVARET TIL GUTT 14 HER:

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv