Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir man homse?

Gutt 16 år
 

Spørsmål
hei...jeg lurte på to ting det første er..hvordan blir man homse? jeg mener de fleste sier at det har med miljøet å
gjøre..men jeg har jo vart homse så lenge jeg kan huske..
jeg tror til og med at jeg bled født slik, det kan umulig ha
noe med miljøet å gjøre, faren min er en religiøs muslim og moren min liker ikke homser i det hele tatt, og man kan ikke se at jeg er homse, gjør og like alt det heterofile gutter gjør...vel bortsett fra jenter da..

mitt andre spørsmål er... kan man få hjelp av barnevarnet, vis man Må flytte hjemmefra når man er 16?
fordi jeg har tenkt å fortelle foreldrene mine at jeg er homse ganske snart, og sellom jeg er veldig glad i dem og de i meg akkurat nå... så tror jeg at det kommer til å ende ganske stygt, etter at jeg har sagt det, de kommer sikkert enten til å kaste meg ut eller så kommer de til å gjøre livet surt for meg.

og en ting til kan man skjekke seg inn i et hotel hvis man er 16...har egentlig tenkt å bo på et hotel etter at jeg har sagt det, i vertfall til humøret dems blir bedre ;oP kanksje et eller to dager xD
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Akkurat hvordan man blir homse er det vel ingen som vet helt ennå. Før trodde man at dette hadde mye med miljøet man vokste opp i å gjøre, men det har man faktisk gått bort fra. Det er mer vanlig å tenke på dette som medfødt. Når det er slik at du har vært homse så lenge du kan huske, så kan du ganske trygt gå ut fra at dette er noe du er født med. Homofili tenker man i dag på som en normal form for menneskelig seksualitet. Dessverre finnes det fortsatt mange fordommer mot homofile, og det krever litt mot å stå frem. Du høres ut som en modig gutt som vil stå frem, til tross for at du regner med veldig negative reaksjoner fra dine foreldre.

Hvis du vil bo hjemmefra før du har fylt 18 så finnes det i hovedsak to måter å gjøre det på. Den ene måten er at du og foreldrene dine er enige om det. De har fortsatt foreldreansvar for deg, og de må skrive under på en husleiekontrakt når du skal bo et annet sted enn hjemme. Det samme gjelder nok også hvis du skal overnatte på et hotell. Hvis det er svært store konflikter hjemme og du kan bli utsatt for vold etter at du har stått frem, så kan du søke hjelp hos barneverntjenesten. De kan evt sørge for at du får bodd et annet sted og gi også økonomisk støtte. Du kan godt ta kontakt med barneverntjenesten der du bor for å høre hva slags muligheter som finnes, og hva du kan gjøre i fall det blir helt krise hjemme når du står frem. Det er også mulig at foreldrene dine vil overraske deg med sin reaksjon - det er mulig at de etter hvert er villig å akseptere din legning og endre sine egne holdninger. Man vet aldri helt hvordan slikt går.

Lykke til

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Er det lov å laste ned musikk, brenne den på cd, og selge det videre?