Hopp til hovedinnholdet

Vurderer å fortelle moren hans at han liker eldre pedofile menn, hva bør æ gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år. Æ har en jeg liker utrolig godt men han liker ikke meg pga at han liker eldre menn. Jeg vet det og pga så det på gaysir. Han har sakt at han ikke liker det selv men det e ikke noe han kangjør med det. Jeg klarer ikke bare sitt og se at han ødlegger live sitt med at eldre pedofille menn skal bli sammen med han osv synes det ikke er greit i det helle tatt, så nå vurdere jeg og si det til mora hans så hun kan snakk med sønnen sin og kanskje hjelp han med og få hjelp og snakk med noen om det. Men da e æ redd får at han ska bli sur på med og ikke vil snakk med mæ igjen. Så hjelp hva burde æ gjør??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Hvorfor ønsker du å fortelle moren hans om dette? Er det fordi du er sjalu og ønsker at han skal like deg?

Tenker at dette ikke er den riktige måten å gjøre det på. Dette vil sannsynligvis  gjøre at vennen din ikke ønsker noe kontakt med deg igjen.

Du sier at han ødelegger livet sitt med å like pedofile menn. Hvis din venn er like gammel som deg, er ikke dere barn eller tidlig ungdom, og dermed ikke under kategorien pedofili. 

Pedofili er å være seksuelt tiltrukket av barn som ikke har kommet i puberteten enda. Det har dermed mer med utvikling å gjøre enn alder alene. Pedofili er et begrep som brukes til mer enn det det egentlig er.

Hvis din venn tiltrekkes og blir seksuelt opphisset av eldre menn, er det akkurat som om andre tiltrekkes og blir kåt av damepupper, rumper, øyne, hår, føtter og mye mer. Det er vanskelig å endre på sin tiltrekning og/eller fetisj.

Kanskje du heller skal være der der for han, hvis han ønsker å snakke med noen. Vise at du liker han, smile til han og vise at du liker å være i hans selskap. Det er større mulighet at han kan se deg da.

Nedenfor kan du lese ulike artikler om fetisj og seksuell lyst.

Håper du fikk noen råd og lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv