Hopp til hovedinnholdet

Homo men vil ikke være det. Er kristen og foreldrene skulle vært skuffet.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er sikkert homo. Men jeg vil ikke være det sier til meg sevl i hodet at jeg ikke skal være homo. Noen ganger tenker jeg på å kysse gutter. Og sånt. Jeg er kristen og jeg tror på gud. Og moren min og faren min skulle ha vært skuffet over meg. Hjeeeeelpp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 14 år!

Så veldig hyggelig at du skriver til oss! :)

Du skriver du er sikker på at du er homo men prøver å fortelle deg selv at du ikke er det og at foreldrene dine skulle vært skuffet. Dersom jeg forstår deg riktig så mener du at pga du er homo så ville foreldrene dine blitt skuffet over deg, og derfor vil du ikke være det. I tillegg til at du kanskje føler det går imot troen din siden du er kristen.

Du er ikke alene om å tenke slik, og føle på det du gjør. Det er flere som er kristne og homofile og som prøver å finne ut av hvordan de skal løse den konflikten som da ofte oppstår. For enkelte er dette vanskelig, spesielt når de fleste som de henger med også er kristne. Men det finnes også flere som er åpent homofile og kristne og som mener dette er helt normalt, nettopp fordi det er det. Man kan være både kristen og homofil uten at det bryter med troen. Jeg forstår godt at du tenker på foreldrene dine og hva de vil tro, og det er vanskelig for meg å svare på hvordan de eventuelt vil reagere. Kanskje er det en ide å snakke med en venn som du stoler på før du forteller det til foreldrene dine? Da blir det kanskje litt enklere for deg. :) Du må selvfølgelig ikke fortelle noe til foreldrene dine, men ofte kan det hjelpe å vite at man har deres støtte.

Kjærligheten er for alle!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Homofil, men tør ikke si det til foreldrene mine

Spørsmålstegn

"Hei. Jeg mener at jeg er homofil, men tør ikke å si det til foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre?"

LES SVARET TIL GUTT 14 HER:

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv