Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynner å bli lei av å lurer på om jeg er gay eller ikke!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i rundt 2 mnd virkelig satt meg inn i om jeg er gay (foretrekker det istedet for lesbe) eller straight. Jeg begynte å tenke tanken for 2 år siden, da jeg hadde noe jeg tror var et crush på ei jente slm spilte på samme lag som meg. Jeg brukte mye tid på ikke tenke den tanken, for jeg ville ikke være gay. Når jeg ser på serier vil mye heller se to jenter forelske seg hverandre og kline og andre ting enn å se jente og gutt. I det siste har jeg sett masse på videoer av to jenter som kysser på YouTube og jeg elsker å se på det! Jeg har aldri vært forelsket, men har hatt en kjæreste i 3 mnd i 9. Klasse og jeg holdt på med en gutt for senest 1 mnd siden. Jeg Kan se meg selv kline og forelske meg i begge kjønn. Det jeg lurer på er om det fins en måte jeg kan bli helt sikker på min legning uten å vente til jeg forelske meg. Jeg begynner å bli ganske lei av å gå rundt å tenke på om jeg er gay eller ikke... takk for svar Jente, 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

Det er nok ingen måte som sikkert kan fortelle deg om du er gay eller ikke. Den eneste måten å bli sikker på, er å kjenne etter hva det er som er rett for deg eller ikke.

Når en kommer i puberteten, skjer det mye med kroppen; en vokser i høyden, det begynner å vokse hår på deler som før var uten og kjønnsleppene begynner å vokse og bli mørkere på farge.

I tillegg begynner en å finne ut av hvem en er som person. En blir forelsket og kåt. Noen ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv og en vet ikke helt hvorfor en blir forelsket i og kåt på noen. Både jenter og gutter kan oppleve at alle kjønn er spennende og gjør at en begynner å lure på hvem en egentlig er.

Dette er en del av det å bli voksen og å finne ut hvem en er. Noen har et stort behov for å plassere seg i en bås og kalle seg bifil eller homofil. Andre tenker det ikke er så viktig og vil ikke definere seg som noe som helst. 

For deg betyr det at du kanskje er bifil, kanskje er du heterofil. Etterhvert som du blir eldre og gjøre deg flere erfaringer med forelskelser og seksuelle tiltrekninger, så vil det bli klarere for deg hvem du er. Du trenger derfor ikke å bestemme deg nå.

Av og til kan det være ok å snakke med andre på egen alder som har samme tanker som de du tar opp i spørsmålet ditt. Da kan du chatte anonymt med Ungdomstelefonen eller YouChat

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv