Hopp til hovedinnholdet

Er bifil. De vitser, ler, stygge kommentarer, meldinger, mobbing, ignorerer

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vist det lenge at jeg er bifil og jeg er ok med det. Har sagt det til jentene i klassen min og noen av nærme gutte venner og dem bryr seg ikke om jeg liker begge kjønn. Det er 2 jente venner av meg som lager vitser om det og ler av folk som liker samme kjønn. Det har kommer ut av jeg liker jenter og gutter og det er flere som har spørt rett ut til meg og flere har ignorert meg. Har fått stygge kommentarer og meldinger fra flere personer i klassen. Dem 2 jentene bryr seg ikke i det heile tatt om ta her og har begynt å mobba meg om det. Flere venner har ignorert meg i flere uker nå og jeg føler meg veldig alene. Jeg har noen venner men dem har sluttet å være med meg på skolen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og har begynt med gamle vaner (kutting osv). Jeg trenger hjelp eller råd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du er ok med at du er bifil. 
Det er så trist at folk er så trangsynte, slemme og at de mobber fordi du er bifil. Det er ikke lov! 
Kan du snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette? Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta utskrift/ skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. Kanskje helsesøster/helsesykepleier kan snakke med de som mobber? Du kan være sammen med helsesøster/helsesykepleier når hun snakker med de, eller hun kan snakke med de alene. 
Hvis det er vanskelig, kan du ta kontakt med skeiv ungdom. De har blant annet et program som heter Restart. Du kan lese om det i lenken. Mange elever har fått det mye bedre på skolen etter at de har vært der og snakket om det å være bifil, skeiv. 
Men mobbing er uansett ikke lov, og det er rektor som skal påse at ingen mobbes. Hvis skolen ikke gjør noe, kan man melde til Fylkesmannen. 
Å kutte seg handler ofte om å bli kvitt vonde følelser som man ikke klarer å uttrykke på annen måte. Etter at du fortalte vennene dine at du er bifil har de utestengt deg, ignorert deg og de mobber gjennom latter, stygge kommentarer og meldinger. Hvis man klarer å snakke med noen om dette er det mange som merker at trangen til å skade seg selv slipper taket. Snakk med helsesøster/helsesykepleier om det som skjer! Du kan også ringe til Alarmtelefonen på nummer 116 111.  
Mens du venter på hjelp kan du være sammen med guttene på skolen som oppfører seg ordentlig. Da er du ikke alene der og det blir lettere. På fritiden kan du holde deg med de andre vennene som er greie. 
Ikke la noen få trekke deg ned! Du er deg og du er viktigst i verden for deg selv! Vær stolt av den du er! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv