Hopp til hovedinnholdet

Ble banket opp i garderoben. Fikk boner. Er jeg homofil?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! I går da jeg ble banket opp i garderoben fikk jeg boner. Er jeg homofil? Vet ikke hva det kom av, bare hormoner, eller hans lettkledde kropp mot min. Hva kan dette være? Hilsen en stresset 13-åring som ikke vet hva han skal gjøre

Besvart 16.12.2018 12:59
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Så bra at du spør om dette. 

Det kan være at når man blir utsatt for fare og skade slik som når noen banker en opp, at kroppen reagerer helt annerledes enn forventet. Forskjellige hormoner strømmer ut i kroppen når man bli utsatt for fare, og den spenningen kroppen er i, kan aktivere helt andre reaksjoner slik at man får en boner, stiv penis. Hudkontakten eller de lettkledde kroppene trenger ikke å ha noe med at du fikk stiv penis å gjøre. 

I og med at du er i puberteten kan du få stiv penis helt uten noen forvarsel eller at du har sett noe, kjent noe som gjør at du tenner seksuelt/blir kåt. 

Om du er homofil eller ikke, kan jeg ikke svare på. Det kan kanskje være nyttig å vite at seksuell tenning/kåthet, og forelskelse er to forskjellige følelser. Man kan tenne seksuelt uten å forelske seg. Man kan fantasere om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn, uten å bli forelsket i personer av samme kjønn. Mange tenner på seg selv, sin egen maskulinitet og kjønnet sitt. 

Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er homofil eller bifil.

Etterhvert som du blir eldre og forelsker deg vil du finne ut hvilken legning du har.

Du kan snakke med helsesøster om alt dette hvis du ønsker. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Det kan være et godt grunnlag for en samtale. 

Hvis han som banket deg opp igjen er slem med deg, må du snakke med læreren, de hjemme eller helsesøster om det. Man skal ha det trygt og godt på skolen!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv