Hopp til hovedinnholdet

Betyr seksualitet homo? Hvordan slutte å tenke på sex hele tiden?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hva seksualitet jeg er, betyr det at jeg er homofil? Jeg har lest en artikkel om at de som ble mobbet på barneskolen har en 50% større sannsynlighet å bli homo enn andre. Jeg ble mobbet på barneskolen. Jeg er ganske maskulin nå men ikke helt, men jeg bryr meg om hvordan jeg ser ut og sånn ‘jentete’ ting. Da jeg var unge lekte jeg mest med jenter og brydde meg spesielt om hvordan jeg kledde meg og hvordan jeg såg ut. I den samme artiklen las jeg at 60% av de ungdommene som er homofil er deprimerte og tenker stygt om seg selv, noe jeg er og gjør. HVORDAN KAN JEG SLUTTE Å TENKE PÅ SEKSUALITET Å SÅNN HELE TIDEN????

Besvart 06.01.2019 13:29
 

Svar
Hei

Jeg velger å dele svarene opp i 4,5 ulike svar. 

Hva er seksualitet?

En definisjon på seksualitet, den omfatter som du ser hele mennesket og samspillet med andre mennesker.  

WHO-Langfeldt, T & Portner, M., 1986 sin definisjon på ordet seksualitet:
"Seksualiteten er en integrert del av ethvert menneskes personlighet; mann, kvinne og barn. Seksualiteten er et grunnbehov som utgjør et aspekt av å være menneske, og som ikke kan skilles fra andre livsaspekter. Seksualitet er ikke det samme som samleie eller evnen til å oppnå orgasme, og er heller ikke summen av hele vårt erotiske liv. Alt dette kan være en del av vår seksualitet, men behøver ikke å være det. Seksualitet omfatter så mye mer, den finnes i den energien som driver oss til å søke kjærlighet, kontakt, varme og nærhet, den uttrykkes i det vi føler, hvordan vi beveger oss, hvordan vi berører andre og selv blir berørt. Seksualiteten handler om å være sensuell, såvel  som å være seksuell. Seksualiteten påvirker altså våre tanker, følelser, handlinger, og vårt samspill med andre mennesker."

Betyr seksualitet homofili?

Wikipedias definisjon.Homofili (fra gresk homos, «samme» og filos «venn», dvs. elske den samme, og da i forstand en av samme kjønn) Homofili er en seksuell orientering karakterisert av romantisk og/eller seksuell tiltrekning til personer av ens eget kjønn. Homofili og heterofili er relative begreper på hver side av en kontinuerlig skala, med bifili et sted på midten. 

Som det framgår kan vi si at homofili er seksualitet rettet mot samme kjønn. 

50% av mobbede i barneskolen er homofile?

Ja, det kan være noe i det du funderer over. Nå tenker jeg at det ikke er mobbingen som utvikler homofili. Det kan være at måten en er på kan være ulik det de fleste i klassen er. Eksempel. En er mer oppmerksom på at klassekamerater, gutt eller jente ikke har det bra, og tør å spørre. 

60% av homofile er deppa?

I samfunnet vårt er det  slik at det er flest som forelsker seg i et annet kjønn enn sitt eget, da tror mange at det er dette som er fasiten. Fordi normene i samfunnet vårt, ofte påvirker oss mennesker i forhold til hvordan vi bør leve, 

De oppleves vanskelig å bryte de. Derfor blir det vanskelig når du forelsker deg i noen av samme kjønn, fordi du forstyrrer de som er rundt!

Du er en del av det menneskeligeangfold, og har de samme rettighetene til å forelske deg , samt tiltrekkes den som måtte kjennes riktig ut, som alle andre!  

Hvordan slutte å tenke på sex hele tiden?

I din alder er det normalt å tenke på sex. Noen tenker mye på sex og det er like normalt som å ikke ha noe spesielle tanker om sex. 

Du kan velge tider i døgnet der du prioriterer tankene på sex. Dukker tankene opp på feil tidspunkt. Skriv det ned og ta tankene fram i tiden du har avsatt til disse tankene. 

Vil du snakke med noen om dine funderinger kan du ringe til:

Homofiles ungdomstelefon, tlf: 810 00 277 Homofiles ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms hjelpe- og støttetelefon. Dette er et lavterskeltilbud som skal være tilgjengelig for unge som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn, identitet, aktivitetstilbud og sikrere sex. Tjenesten er åpen søndag til fredag fra kl 18.00-22.00. Nettside: www.ungdomstelefonen.no

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
 

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv