Hopp til hovedinnholdet

Er jeg homo om jeg vil kysse en gutt som jeg liker ganske godt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om jeg er homo om jeg vil kysse en gutt som jeg liker ganske godt! Jeg har likt han siden 1.Klasse og vi går i samme klasse. Jeg liker liksom bakdelen og fram delen Hannes ganske masse og tenner på det omtrent hver dag. Så er det et lite spørsmål til... Kan man fremdeles ha blowjob med en aom er like gammel som 13 åringer? Fordi da vil vi snegle ha en god framtid

Besvart 23.02.2019 18:04
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

Det er vanskelig å svare på om du er homo, men det at du liker denne gutten og har likt han i mange år, gir deg viktig informasjon om deg selv. 

Det å være forelsket og å tenne seksuelt på, er to forskjellige følelser. 

Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er homofil.

Man kan fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn uten å bli forelsket i personer av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen maskulinitet og kjønnet sitt. 

Hvis man både er forelsket og tenner seksuelt på en og samme person, gir det en ganske god pekepinn om hvilken legning man har akkurat nå. 

Det er ikke sikkert at man en gang for alle kan definere seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.

Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har. 

Det er noen unge ungdommer som utforsker seksualitet sammen. Det som er viktig er at man er på samme alder og at begge vil det man gjør. Som du ser i artikkelen sex og aldersgrenser er den seksuelle lavalder 16 år. Aldersgrensen er satt for å beskytte barn og ungdom mot overgrep fra eldre og for at man ikke skal ha seksualitet med en annen før man er klar for det, både tankemessig og fysisk. 

Du kan snakke med Ungdomstelefonen om dette.

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv