Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å være imot homofili??

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg er stert imot homofili. men jeg hetser ikke. er det greit da å være imot det?

Besvart 10.04.2019 10:45
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Nei, det er ikke greit å være imot homofil. Vi er alle forskjellige. Noen av oss er hetrofile, noen av oss er homofile, noen av oss er mørke, noen av oss er lyse. Vi må akseptere og respektere hverandre uansett om vi er skapt ulike. Det er ikke greit å være mot homofile eller andre som skiller seg fra deg. 

Homofili er ikke en sykdom! Homofili er heller ikke en forstyrrelse eller avvik i kroppens normale organiske eller mentale funksjoner. 

Homofili er heller ikke skadelig, eller noe problem. Hvem skades ved homofili? Noen blir forstyrret av at andre lever på en annen måte. Kanskje blir verden et bedre sted når det blir tydelig at det ikke er de som forstyrrer som har et problem, men de som forstyrres? Kanskje vi skal snu det? Kanskje skal vi snakke om å være homo-begavet, ha et homotalent, at det da blir lettere for folk å forstå?

Hvis vi ser på naturen ser vi at 1500 arter praktiserer homsesex. Apollon skriver; Et grunnleggende premiss i samfunnsdebatten har vært om homoseksualitet er unaturlig. Dette premisset er galt. Homoseksualitet er både vanlig og høyst nødvendig for livet til en rekke arter, forteller Petter Bøckman som er fagkonsulenten for utstillingen ”Mot naturens orden?"

Kanskje du kan lese deg opp på det å være homofil og snakke med mennesker som er homofile? Da kan det være at du forstår mer av dette vidunderlige, menneskelige og naturlige fenomenet :-) 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv