Hopp til hovedinnholdet

Noen ganger går tissen opp, hvordan får jeg den ned igjen?

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei hen 13 år vet ikke hvordan jeg er homo blir nervøs rundt kjekke menn noen ganger går tissen opp hvordan får jeg den ned igjen?

Besvart 07.05.2019 18:45
 

Svar
Hei du, 13 år. 

Det er vanlig at tissen går opp hvis man er rundt noen man synes er kjekke. Den kan også bli gå opp helt uten at det er noen grunn til det. Kroppen tester ut at mekanismene fungerer, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det at den går opp er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

For å få den til å gå ned, kan du tenke på noe som er trist, rart eller vanskelig. Da kommer tankene over på noe annet enn kjønnet, og den går ned igjen. 

Du kan også onanere jevnlig til du får de gode følelsene/oragsme. Finn ut hvor ofte du trenger å onanere for å mer kontroll. Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme. 

Det er fint at du vet at du er homo. Da har du dette avklart for deg selv. Hvis det ikke er noen som vet om det, kan du snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Det er fint å ha noen å snakke med. Da får du mulighet til på si hva du tenker og føler, og det kan gjøre deg enda tryggere på deg selv. 

Du kan også ringe Ungdomstelefonen. 

Jeg håper dette og artiklene er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv