Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år! Jeg er ulykkelig forelsket i min bestevenn. Han er hetero.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil dø, jeg vil ikke leve mer. Fordi jeg har forelsket meg i en fyr jeg omtaler som min bestevenn. Vi snakkes hele tiden og han er det beste mennesket som finnes. Men han liker ikke meg tilbake på den måten jeg vil...det svir og det stikker og jeg vet ikke hvor jeg skal gjør av meg. Han gråter og gråter, jeg vil ikke leve. Han er alt. Men han skal ha sex med 2 jenter snart. Vi er enige om at han skal fortelle det. Men dette gjør så innmari vondt, jeg bare venter på at det skal skje. Og det er helt ubeskrivelig. Jeg kommer aldri til å bli gla igjen. Jeg er bifil og han heterofil. Jeg vet at jeg aldri gir ham opp. Men det er så vondt, jeg takler ikke mer. Jeg vet det kommer til å skje. Og dere har sagt at jeg ikke burde snakke med han og sånt. Men det skjer ikke, fordi han er en av mine bestevenner. Og jeg har bilder i hodet mitt av at han har sex med andre jenter, det dreper meg Jeg vil dø. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, dette blir aldri bra. Aldri

Besvart 20.05.2019 18:11
 

Svar
Hei!

Det er veldig vondt å gå rundt å være ulykkelig forelsket i noen du ikke kan få. Det må være som om hjertet vil briste slik du beskriver hvordan du har det. Det gjør så vondt at du synes det er vanskelig å leve. Kjærlighetssorg er forferdelig vondt.

Det hjelper kanskje ikke så mye akkurat nå, men det er likevel greit å vite at du ikke er alene om å oppleve at du ikke kan få den du er forelsket i. Det er ikke alltid at kjærlighet og forelskelse gjengjeldes av den andre parten.

Du må ikke miste trua på at du vil bli glad igjen. En dag vil du nok møte noen som også er forelsket i deg tilbake.

Du tenker at du aldri vil gi han opp. Det er nok viktig at du innser realiteten i at han ikke kan bli din kjæreste, da han ikke liker gutter på den måten. Han bestemmer ikke sin egen legning selv.

Så snart du erkjenner realiteten, vil det nok etter hvert bli enklere for deg å jobbe bevisst med deg selv og hva du kan gjøre for å klare å akseptere at han bare kan bli en god venn.

Jeg tenker at du kan snakke med han, men du trenger samtidig å ha han på avstand innimellom, slik at du får tanken over på andre ting.

Han har det også vondt slik du beskriver hans reaksjoner. Han føler nok med deg, og ser at han ikke kan hjelpe deg. Dere vil nok begge to ha godt av å være sammen med andre innimellom.

Jeg vil ellers råde deg til å snakke med noen om hvordan du har det. Kan du snakke med helsesykepleier på skolen? Hun er vant til å snakke naturlig om slike ting og hun har taushetsplikt. Du kan også kontakte Helsestasjon for ungdom der du bor. 

Andre du kan kontakte og sankke med: ungdomstelefonen eller skeivungdom.no /

Jeg legger også ved noen artikler som vil kunne være til hjelp for deg.

Ønsker deg lykke til!

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse