Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13, ønsker forståelse for at det ikke er bare en fase at han er bifil

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er Bifil og når jeg sier til andre at jeg er det så er alltid svare dems uten feil: Nei det er du ikke, du er for ung til å vite det. Eller så er det: Nei det er du ikke, du er jo ikke feminin i det hele tatt. Og det irriterer meg grønn at man mener att alle 13. Åringer er usikker på hva dem er og lurer på allt hele tiden og mener at det er feil og det er ikke måte på. Jeg har sagt til dem at de aller fleste 13 åringer vet det innerst inne, men mener at det er feil og fjerner tanken bort og derfor ikke vil si det eller ikke vil utrykke seg som det. Hvordan kan jeg få dem til å forstå at jeg bare er en 13 åring som har funnet ut ting tidlig og vet og aksepterer det veldig tidlig?

Besvart 23.05.2019 18:43
 

Svar
Hei gutt 13


Først og fremst så vil jeg si at du er veldig modig som er åpen om at du er bifil, og det er så flott at du skriver til oss!

Slik jeg har forstått deg så føler du at ingen vil tro på eller akseptere at du er bifil og du ønsker at folk skal ta deg seriøst når du sier du er bifil. Og du ønsker tips til hvordan få folk til å ta deg seriøst. Jeg vil starte med å si at uansett så burde de ta deg seriøst. Det er dine følelser, det er du som eier dem og det er ingen som kan fortelle deg at dine følelser ikke er ekte. Det kan godt være at disse følelsene du har nå kommer til å forsvinne og du finner ut av at du bare liker gutter, eller jenter, men det spiller ingen rolle. Det er det du føler her og nå som er viktig og det er det som teller. Derfor burde de du sier dette til også ta deg seriøst. 

Det er dine følelser og de du sier dette til er ikke deg. Det er kun deg selv som sitter med svaret. Du liker de du vil like, du blir forelsket i de du blir forelsket i. Det at du er 13 skal ikke ha noe å si det heller. Det du føler på er fortsatt like ekte for deg, uansett alder. En som er i tyve eller tretti årene kan være liker usikker på hvem hen liker som en 13 åring. Det med alder er ingen fasit. Jeg håper du kan bruke noe av det jeg har skrevet her når folk forteller deg at du umulig kan vite du er bifil. Jeg heier på deg og synes som sagt du er veldig modig! 

Dersom du ønsker å prate mer om dette så må du gjerne besøke oss på Youchat! :) Der er du alltid velkommen. 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv