Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at en 14 åring blir kjæreste med en 11 åring?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Her kommer det kanskje en litt uvanlig en, men jeg liker en gutt som er 07, han er 11 men fyller snart 12. Han viser klare tegn på at han liker meg, og jeg liker han tilbake. Problemet er jo at jeg er 05! Blir dette feil? Jeg er veldig moden, noe han også er. Men er det greit at en 14 åring blir kjæreste med en 11 åring? Har liksom ikke blitt helt klok på det gjennom tenking.

Besvart 05.06.2019 14:57
 

Svar
Hei

Det er ikke noe i veien for at dere to blir kjærester. 

Som kjærester kan dere kysse også. 

Men det er en aldersgrense på 16 år for å ha sex med hverandre. Dette bør dere derfor vente med. Les mer om seksuell lavalder i artikkelen vår som er vedlagt. 

Sex er jo noe det kan bli store konsekvenser av, og det er viktig å ha en modenhet og evnen til å tenke på slike konsekvenser. Det er også en grunn til at det er definert en seksuell lavalder. Det er viktig å tenke på konsekvenser som sykdommer og på momenter som at noen kan føle seg presset eller angre etterpå. Det å ha sex med noen påvirker også dine og den andres følelser. Det kan få noen konsekvenser som du ikke var forberedt på. 

Jeg vil også nevne at foreldrene deres kan ha noen meninger om dette, og for eksempel sette noen begrensninger.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv