Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme ut som bifil ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som har en kjæreste. Jeg er helt sikker på at jeg er bifil, siden æ har vært forelsket i både jenter og gutter. Men jeg er veldig usikker på om jeg burde si det til kjæresten min? Jeg er bare redd får at han kommer til å ta det bra eller dårlig. Og jeg er usikker på hvordan jeg kan si det til foreldrene mine eller familien min eller venner? Har dere noen tips på hva jeg kan gjøre eller hvordan jeg kan gjøre det?

Besvart 27.06.2019 18:14
 

Svar
Hei

Hei så modig og bra av deg å ta kontakt med oss.

Det høres ut som om du har funnet ut en del om deg selv , og det er jo bra .

Jeg forstår godt at du tenker på hvordan kjæresten din og foreldre, famile kommer til å ta det.

Det er viktig å huske på at dette bare er noe du forteller når du kjenner at du må det , fordi det kjennes riktig ut for deg . Det er altså du som bestemmer når.

Jeg kjenner jo ikke kjæresten din eller foreldrene dine , så jeg vet naturlig nok ikke hvordan de vil reagere på dette , men jeg kan prøve å svare deg litt uavhengig av dette.

Jeg forstår godt at du kanskje vil fortelle det til kjæresten din fordi det er noe du vil dele med han , da kan det kanskje være at han kommer til å spørre en del spørsmål rundt dette , kanskje for at han selv skal forstå det .

Foreldrene dine har kanskje også noen spørsmål.

Noen velger å fortelle det til en helsesøster/helsesykepleier først. Om det er en helsesøster eller sykepleier der du går på skole som du synes virker grei . Det kan være en fin person å gå til for å fortelle hvordan det har gått , eller snakke med om det ikke helt går slik du ønsket det skulle gå.

Noen velger å fortelle at de er bifile i et brev , noen sender kanskje en mld eller snap , mens andre sier det ansikt til ansikt.

Husk alltid at det er helt ok å være bifil , det er ikke noe du har valgt selv. Det kan være fine tanker å ha om det ikke skulle gå så bra .

men forhåpentligvis gjør det det.

Dersom du vil chatte med oss i Youchat , så er du velkommen til det . Se linken under .

Vi er åpent mandager og torsdager fra 17.30 -20.30

Vi er alle personer som har opplevd å forelske oss i noen av samme kjønn.

Du kan også følge oss på snapchat : yhelseutvalget

 

Masse lykke til

 

 

 

 

 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv