Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 13, lurer på om han er homo fordi han har sex med guttevenn hver gang han er der. Lurer også på om homofili er arvelig.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på snart 13 år som kysser og har sex med en gutt i klassen hver gang vi er hos hverandre. jeg lurer da på om jeg er homo? dessuten har jeg hørt at homofili kan være arvelig. både tanta og kusina mi er lesber. er det mulig at jeg kan ha arva det fra dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å svare på det siste først: Jeg har aldri hørt at homofili er arvelig, og jeg har heller ingen tro på at det er det, så NEI, jeg tror ikke det  er noe du har arva fra tanta og kusina di.

 

Også sier du at du kysser og har sex med en gutt i klassen hver gang dere er hos hverandre. Er det en du føler du er forelsket i? Eller har dere sex bare for å prøve dere fram? Det er helt naturlig at to gutter, eller to jenter har sex med hverandre for å "prøve seg frem" og "lære" ting om seg selv eller om det å ha sex. Så lenge dere begge ønsker det og ikke krysser deres eller hverandres grenser, kan det være en fin ting! Det betyr ikke nødvendigvis at du er homofil fordet. Det er et spørsmål bare du kan svare på. Og sånn du føler det nå kan forandres med tiden.

 

 

Jeg ønsker deg lykke til videre!

Hilsen Camilla

 

Helsestasjon for lesbisk, homofil, bifil og transkjønnet ungdom

i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv