Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 lurer på hvordan to jenter har sex sammen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har funnet ei jente og er sammen med henne nå da. De fleste vet at vi er lesbisk. Og ja..vi koser masse med hverandre osv. Men det vi lurer på er om hvordan vi skal ha sex ilag da. Forklar i detalijer please. Vi har lest noe i et toppblad da..der det sto litt om at vi kunne slikke/fingre hverandre,meen.. Hvilke stillinger? Hvordan? Please svar raskt! Hilsen oss to!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Sex er et ord som omfatter alle former for seksuell aktivitet. Noen tror at det å ha sex sammen, betyr det samme som å samleie. Dette stemmer ikke. Sex kan være alt fra kjæling av klitoris til bruk av sekleketøy. 

 

For å få maks nytelse er det viktig at du blir kjent med deg selv og kroppen din. Kroppen er en stor erogen sone som du kjenner aller best. Bli ekspert på hva du liker og hvor det er godt at noen berører deg. 

 

Finn ut hva du og jenta di liker. Hva gjør dere kåte? Si og vis hverandre hva som er deilig. Ta dere tid, åpne alle sansene og bruk fantasien. Det finnes ingen fasit!

 

Dere kan smake på og kysse hverandre. Klitoris er en følsom "knapp" som er ekstra sensitiv for berøring. Dere kan fingre hverandre, samt bruke sexleketøy som vibratorer og kuler. 

 

Hvilke stillinger kommer som sagt helt an på hva dere synes er deilig. Dere kan sitte på låret til hverandre mens dere stimulerer klitoris, eller gni underlivet mot hverandres kropper. Det finnes en million ulike måter! Husk at det å ha sex med noen, ikke handler om å prestere! Det handler ikke om å være flink, men å respektere og nyte hverandre.

 

I glossy magasines selges det inn hvordan bra sex bør være, samt hva det vil si å være den perfekte partner. Slike blader skal tjene penger. Noen ganger gjøres dette ved å lage spekulative overskrifter. Dette kan gjøre at mange får prestasjonsangst for ikke å få det til, samt ikke gjøre det riktig.

 

Sex er som alt annet i livet, noe som må utforskes og erfares. Øvelse gjør mester! Vi er alle født som seksuelle vesener, men det er opp til hver enkelt av oss, hvordan vi tar vare på lysten og gleden.

 

Bra sex handler om å være trygg nok til å slippe seg løs. Trygg på både sine egne og den andre sine følelser og grenser.

 

Ønsker dere lykke til!Hilsen Ingun,

 

helsesøster 

 

helsestasjon for LHBT -ungdom

 

Oslo

 

lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv