Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13. Blir kåt og får lyst til å suge eldre gutter. Normalt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 13 år jeg blir ofte kåt og får lyst til å suge noen eldre gutter er det normalt ? kan man få hiv eller aids ved å svelge sperm ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hva som er normalt og ikke, er vanskelig å si. Nettopp fordi det handler om den som spør. Normalen bestemmes ofte ut ifra hva "de fleste andre gjør", og det er det jo ikke alltid vi vet noe om.

 

Derfor tenker jeg det viktigste blir å finne ut av hva som er normalt for deg!


Hvis du fantaserer om, og blir kåt av eldre gutter, så er jo ikke dette verken farlig eller uvanlig. I ungdomstiden er det veldig fint å utforske sin seksualitet. Å finne ut av hva man liker, og blir kåt av. Finne egne grenser for hva man har lyst til, og ikke lyst til.

 

Det vi drømmer og fantaserer om, betyr ikke det samme som å virkelig ønske at det skulle skje i virkeligheten. Noen ganger er det bare deilig å nyte tanker som virkelig pirrende for både hodet og kropp. Tanker og følelser er ikke farlige!

 

Fantasien har jo ingen begrensninger, men det har virkeligheten. Det er kanskje derfor du også stiller dette spørsmålet til meg. Fordi det i Norge er en seksuell lavalder på 16 år, kan noen bli usikre når de føler som de gjør.

 

Har du tenkt over hvorfor du fantaserer om eldre gutter, og hvorfor dette er så spennende? Kanskje kan det være tanker du kan utforske videre?

 

På det andre spørsmålet ditt, om man kan få Hiv eller Aids av å svelge sperm, så er svaret ja. Likevel er det svært sjelden.

 

Hiv er en sykdom som kan overføres når virus fra en persons sæd, blod eller skjedesekret, kommer inn i en annens blodbane. Hvis foreksempel en person har et sår i munnen, som kommer i kontakt med sperm som inneholder virus, kan vedkommende bli smittet. 

 

Aids er ikke en kjønnsykdom, men et immunsviktsyndrom. Dersom Hivviruset formerer seg fritt i kroppen, vil det drepe de hvite blodcellene i kroppen. Når kroppen ikke lenger har nok immunforsvar til å motstå selv ufarlige infeksjoner, har den utviklet Aids.

 

Bruk av kondom ved suging, samt unngå å få sæd i munnen, forebygger smitte.

 

Hvis du har flere spørsmål angående HIV/ Aids, kan du lese mer på www.helseutvalget.no, eller suss.no

 

Lykke til!

 

 

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Transkjønnet ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv