Hopp til hovedinnholdet

Tips til øvelser for to personer med fotball?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hallo! Jeg er en jente på 14 år og spiller fotball! Beste ting i livet! Selv har jeg mye egentrening både teknikk, kondisjon, styrke, triksing osv.. Men noen ganger får jeg med en til på å spille. Vet det finnes tusenvis av videoer på egentreing med ball, men ikke så mange med to personer. Jeg vet jo at vi kan trikse til hverandre, ha pasninger-lange og korte, nikke og dempe ballen ogsånn + drible mot hverandre 1 og 1! Men jeg lurte på andre øvelser 1 mot 1, gjerne drible øvelser og andre pasnings øvelser+ gjerne med kjegler! Så det jeg lurer på er da altså øvelser med ball med 2 personer! Tusen takk for svar og linker til videoer! Dere har hjulpet meg masse, så det blir sikkert hjelp her og! Mvh meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Et moment jeg vil anbefale på det sterkeste å øve på når dere er to stk. er å spille høye langpasninger til hverandre. Det er fin øvelse for den som spiller pasningen, men aller best trening får den som skal ta i mot og legge ballen til rette for videre handling. Det å bli flink til å lese ballens bane og helst møte ballen før den/i det den treffer bakken første gang (hvis mulig), dempe den helt og legge den til rette for ny pasning er utrolig viktig. Det kan være demping på hodet, brystet, lår eller fot. Altså øve på å møte ball, ta den ned og legge den til rette for ny pasning raskt er en viktig øvelse som egner seg godt når dere er 2 personer.

Du nevner også mange andre gode øvelser, og jeg vil jo anbefale dere å spille mye pasninger, både med 1-touch og med demping først (2-touch). Dribleøvelser/skjermeøvelser er også svært verdifullt når dere er 2 personer. Annenhver gang skal den ene prøve å drible den andre. Da får dere øvd på både offensivt og defensivt spill i en-mot-en-situasjoner, som man ofte kommer borti på kamper. Dere kan øve på ulike finter systematisk eller ha fritt valg av driblemetode. Når dere øver på spesifikke finter bør forsvarsspilleren være litt "snill" i starten, og kun skjerme. Det er viktig å få mulighet til å fullføre fintene mange ganger før de sitter automatisert. Gode teknikkvideoer kan du se her. En video som viser både hvordan angrepsspilleren og forsvarsspilleren jobber kan dere se her. Flere lignende videoer ligger på youtube (se relaterte videoer til høyre). 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett