Hopp til hovedinnholdet

En passende alder for å trene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har drømt om å bli best i langrenn som Marit Bjørgen. jeg er 13 år å vet ikke om jeg på god alder til å starte å trene så hva synes du får at noen begynner å trene når de er 10 år. håper du gir meg veldig fint svar hilsen som skriver. Hade

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Uansett om man er 10 eller 13 år så er det bare å starte med langrennstrening hvis du ønsker å bli god i langrenn. Spesielt for barn er det viktigst med variert fysisk aktivitet og kroppslig lek for å gi et godt grunnlag for videre utvikling. I tenårene er det fortsatt viktig å opprettholde variasjonen, gjennom å drive forskjellig type fysisk aktivitet og trening, men det vil også bli viktigere å starte en spesialiseringsprosess. Man bør altså begynne å trene mer idrettsspesifikt gradvis i tidlig tenåringsalder, men fortsatt drive variert aktivitet.

Så jeg synes det er kjempe bra å begynne å trene langrenn så tidlig som mulig, men man bør nok vente noe før man spesialiserer seg. Det er bra å drive variert fysisk aktivitet som barn, og så heller spesialisere mer i tenårene mot den idretten en ønsker å satse på :)

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett