Hopp til hovedinnholdet

Tips/øvelser for å bli en bedre utfordrer/teknisk (fotball)?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 15 år som spiller fotball veldig mye, både med lag og alene. Jeg spiller høyrekant og er veldig rask og ganske god til og avslutte. Men jeg sliter med teknikken. Det må jeg forbedre fordi jeg må bruke lenger tid på og ha kontroll på ballen en på og se meg rundt etter medspillere. Så har dere noen tips/øvelser for og bli en bedre utfordrer/teknisk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette handler bare om trening og ballkontroll. Det er noe du må bruke tid på. Du må bli kjent med hvordan ballen føles i føttene og hvordan du best manøvrerer den. Det kan du gjøre ved å trene hver dag - både hjemme og på fotballtreningen. Sitt med ballen i føttene mens du ser på tv, før den fram og tilbake, prøv på noen finter og lignende. Du kan også bruke Youtube til å se og trene på finter. Øv deg i stua eller i hagen, trill ballen fram og tilbake og prøv deg på noen vendinger. 

I tillegg kan du få med deg en eller flere kompiser til å trene en mot en. Det er kjempebra trening bare det å gå mot hverandre og utfordre hverandre - den ene med ballen som angriper og den andre som forsvarer. Forsvareren prøver å ta ballen og angriperen prøver å komme seg forbi. 

Jeg har funnet fram til et par nettsider med fotballøvelser:

Secrets to sport

Treningstips.org

Lykke til!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett