Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli bedre i håndball?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Er en jente på 13, spiller håndball og elsker det. Trenerne har sagt til meg at jeg er en av de beste og jeg ønsker å nå langt. Trener 3 ganger i uka + egentrening. Starter på ungdomskolen nåog da blir det enda mer fokus på skole. Trenger råd til hvordan jeg kan forbedre meg enda mer samtidig som å fokusere på skole. Har et sterkt ønske om å bli god. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du liker håndball og trives med å trene for å bli bedre. Det er faktisk den viktigste faktoren for hvor god du kan bli, nemlig at du har vilje til å trene mye! Det kreves mye trening for å bli blant de beste, men hvis du har vilje til å satse skikkelig så har du også muligheten!

Det viktigste du kan gjøre i den alderen du er i nå er å være masse i aktivitet, og gjerne holde på med ulike aktiviteter i tillegg til håndball. Spill gjerne andre ballspill også (sandvolleyball, fotball, innebandy, basket osv.), hopp på trampoline, prøv turn, friidrett eller annet. Du trenger selvfølgelig ikke gjøre alt dette, men poenget er at det er greit med variasjon i den alderen du er i. Ha det gøy med trening og fysisk aktivitet, og hold gjerne på med masse forskjellig!

Innen håndballen er det lurt å ha jevnlig kontakt med treneren din om hvordan du kan legge opp trening på egenhånd, slik at du kan øve på faktorer du kanskje ikke får så bra til enda, slik at du kan trene deg opp på det også! Ta i alt du kan på hver trening og vær positivt innstilt. Gjør ditt beste og gjør andre gode i tillegg :)

Noen øvelser du kan gjennomføre som egentrening kan du se her

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett