Hopp til hovedinnholdet

Vridning i kneet. Hvor lenge bør jeg vente med å trene?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Eg vettkje om detta er rette plassen, men eg gir eit forsøk! Eg har fått ein så kalt "vridning på ytre leddbånd" på ei fotballtrening.. Kjenner store forberedelser etter 2 dager, men kjenner forsatt litt ømhet og smerten har gitt seg betraktlig. Det er bare eit problem.. Vi har kretskamp om 3 veker(4.november) som eg har virkelig lyst til å ver med på... Viss eg ikkje kjenner noke og føler alt er normalt burde eg ta sjangsen? Normalt bør eg vente 5-6 veker, men det har mykje å sei kor stor vridningen er... Leste att du kunne begynne før med ein mindre vridning, men eg er usikker på om eg har ein mindre eller større vridning!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så dumt at du har fått denne skaden! Det at du er blitt bedre i løpet av så kort tid er bra. Men du vil nok ha ømhet en stundt ennå. Når jeg ikke har undersøkt deg ordentlig er det vanskelig å si hvor stor skaden er. Men det som avgjør hvor fort du kan begynne å trene igjen er hvor mye av leddbåndet du har strukket, eller evt. røket. Dersom det bare er en liten vridning og ingenting er er røket, kan du antagelig begynne å trene igjen når smertene er borte. Men dersom leddbåndet er mye strukket eller delvis røket, vil kneet være ustabilt, og du vil være utsatt for å gjenta skaden fort. I ballsporter (som jeg regner med at du driver med) er det mange vendinger som stiller krav til at kneet er stabilt.

Det kan være en god idé å ta en tur til en fysioterapeut og få en ordenltig undersøkelse sånn at du får et spesifikt svar og øvelser du kan gjøre for å rehabilitere skaden og forebygge nye skader.

Men jeg tenker at dersom du etter 3 uker ikke har noen smerter eller føler at kneet er ustabilt, kan du spille den kampen. En fin regel å ha er at man skal kunne trene smertefritt og uten problemer i en uke før man spiller kamp.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett