Hopp til hovedinnholdet

Parkour

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13 år som vil starte med en idrett kalt Parkour, jeg har villet dette siden jeg var 11, men jeg vet ikke hvor det er mulig å trene utenfor byen. Jeg bor i Hedmark, jeg vil vite om det er mulig å lage en egen parkourpark f.eks hjemme, men jeg vet ikke hva jeg kan bruke. Er det mulig å sende inn forslag til de som jobber i Ringsaker Kommune om å lage en parkourpark på mail? Jeg skal ha turn i gym snart, kan det hjelpe meg med parkour?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Så spennende at du ønsker å prøve parkour. Parkour gir god helhetlig trening og er samtidig veldig morsomt. Turn kan helt klart hjelpe deg til å bli flinkere til parkour, da mange av aktivitetsmomentene i turn ligner på parkour og motsatt. Gjør derfor ditt beste når du har turn i gymtimene (og ellers når du har gym) for å få mest mulig ut av disse timene. 

Du kan kontakte kommunen, og spørre om du kan sende en søknad om opprettelse av en parkourpark. Uansett om du får gjennom det ønsket eller ikke, kan du utføre parkour i skogen eller andre steder med ulike hindringer osv. Du kan kanskje lage en hinderløype i skogen? Du kan se mange gode lærevideoer om parkour på youtube, og lære de ulike momentene ved å øve på enkle hindre. Du trenger ikke så mye materialer for å lage enkle hindre hvor du kan øve. Når du har lært deg flere momenter godt vil det stilles høyere krav til miljøet, slik at det blir sammenheng i løypa.

Et eksempel på en lærevideo kan du se her. Se også artikkelen vist til under svaret, som forteller noe om hvordan du kan påvirke kommunen.

Lykke til videre, og ha det gøy i læreprosessen!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan påvirke kommunen?

Skatepark på Jordal i Oslo (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å være med å bestemme hva områdene i nærmiljøet ditt skal brukes til?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett