Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å starte på en idrett

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har alltid gått på noen aktiviteter. Jeg har gått på blant annet turn i ett par år, og drill i utrolig mange år. Jeg måtte slutte for to/tre år siden, fordi jeg ikke kunne drive på med det mer på grunn av sykdom i knærne, og jeg var litt lei. Nå, flere år senere, savner jeg virkelig å ha en aktivitet som jeg kan drive med. Men det er ingenting i nærheten som jeg kan gjøre. Hva skal jeg gjøre? Jeg føler jeg har et enormt tomrom, i og med at jeg ikke får utnyttet fritiden til en sport. Drill kan jeg ikke gå tilbake til, i og med at det laget jeg konkurerte med har trent videre i to år og jeg ville ikke begynt helt fra start igjen, og vi har flyttet, så å gå på det laget ville vært litt bakvendt. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at du ønsker å ha noe å drive på med i hverdagen. I og med at det ikke finnes noe i nærheten av deg må du nesten vurdere hvor langt du er villig til å dra for å gå på en idrett. Det er helt forståelig at du synes det er kjipt å starte fra begynnelsen igjen om du skal begynne på drilling. En mulighet kunne være å snakke med drillinstruktøren og spørre litt om hvordan det vil bli om du begynner igjen. Kanskje du bare hadde trengt ett par måneder til å trene, før du kunne blitt med i den originale gruppa di igjen. Du kan ihvertfall høre litt rundt om mulighetene dine.

Om det bare er trening du er ute etter kan du jo alltids gjøre aktiviteter på egenhånd. Dette er jo såklart ikke like sosialt, men du får trent og brukt tiden din til noe fornuftig. Løping er passende aktivitet, hvor du ikke trenger noe utstyr eller må dra langt. Men dette må du føle litt på selv.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett