Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på treningssenter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og venninna mi har lyst til å starte å trene på treningsstudio, men det er mange som sier at man må være 16 for å gjøre det. Vi er begge 13 og er ganske høye for alderen. Er det mulig at vi kan trene på et treningsstudio?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De fleste treningssentre har aldersgrense på 16 år, men det finnes flere unntak. Mitt tips er at dere oppsøker det aktuelle treningssenteret og spør direkte. Noen sentre opererer med familiemedlemskap, hvor en voksen kan ha med sine barn/unge og alle kan trene. Spør sentrene i nærheten av der du bor om muligheter for å trene. Dere kan enten besøke senteret eller sende en mail, evt. evt ringe.

Det er riktignok ikke nødvendig å trene på treningssenter for å komme i form. Dere kan gjerne trene hjemme eller sammen med flere osv. Hinderløyper, hoppe på trampoline, danse, ballspill eller annet er god og morsom trening. Finn noe dere liker å holde på med, og prøv gjerne noe nytt. F.eks. kan dere prøve denne type trening, hvis du liker å bli skikkelig sliten :) Kampsport, parkour eller turn er andre treningsformer du kan kjenne på om dere liker!

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett