Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye må jeg trene for å komme på landslaget i håndball.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 14 og har drøm om å bli proff håndballspiller på landslagsnivå. Jeg liker å trene og har et bra kosthold. Det er ingenting annet jeg liker mer enn håndball og jeg satser fullt. Jeg trener 5/6 ganger etter skolen. (Jeg går også på Ntgu) Men det jeg lurer på er hvis jeg vil bli god, hvor mye må jeg trene? Hvor mye må jeg trene i ferien, hvor mye egentrening burde jeg ha osv. Jeg er linjespiller, ikke den største men jeg er sterk nok og jeg vil si at jeg er rask. Men trenger å få bedre kondis og bli Sterkere. Jeg vet jo hva jeg burde trene, lurer bare på hvor mye?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil satse på håndball. Slik du beskriver det, så virker det som du har mer enn nok trening i forhold til den alderen du er nå. Du skal jo ha tid til skole og venner også. For å bli best må man jo opprettholde formen også i ferier, både med kondisjonstrening/hurtighetstrening, styrketreninng og teknikktrening. Det er jo lov å ta seg litt fri i ferier, eller trene mindre, for eksempel trene 3-4 ganger i uken. Du kan gjerne spørre en av trenerne dine om å sette opp et program for deg. Ferier er jo en fin mulighet til å trene egentrening med teknikk, finter, skudd osv, men også kondisjon og hurtighet. 2 kondisjonsøkter, 1 hurtighet/styrkeøkt og 1-2 teknikktreninger kan for eksempel være en plan for en ferieuke. 

Men som sagt så virker det som du har nok trening nå for tiden, og det er veldig viktig å la kroppen hvile og ta seg inn mellom treningene. Noe som går an er å bli igjen litt etter at treningen er ferdig et par ganger i uken, og øve litt ekstra på finter/tenkikk eller styrke, for eksempel 20-30 min.

Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg. Lykke til!

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett